+31 (0)6 38 22 14 55
Nav

Slakkenkwekerij Slaque

Melderslo

Onze kwekerij heeft de naam Slaque en is gevestigd in Melderslo, Noord Limburg. Het betreft een kleinschalige kwekerij die zo veel mogelijk op biologische en natuurlijke wijze kweekt. Doelgroep zijn restaurants, streekproductwinkels, traiteurs, consumenten uit de regio en toeristen. Daarbij ligt de nadruk op bezoeken en beleven.

De oprichters

Wij zijn Ans en Pieter Gielen. Als startende ondernemers vinden wij na een 42 jarige carrière in het onderwijs een nieuwe uitdaging in het kweken van slakken voor consumptie. In 2017 hebben we voor het eerst het proces van kweken van slakken en bereiden van slakken mogen ervaren. Onze startslakken hebben we overgenomen van Paul Haffmans, oud dierenarts, die na zijn pensioen gestart is met het kweken van slakken. Vanwege beëindiging van zijn kwekerij heeft hij het grootste deel van zijn slakken aan ons overgedragen. Hij coacht ons in het kweken, vermenigvuldigen en bereiden van slakken.

Hero Gielen
Foto 4 Min

De keuze om na onze onderwijsloopbaan een slakkenkwekerij te beginnen komt voort uit onze grote liefde voor de natuur en affiniteit met de agrarische sector. Oorspronkelijk zijn we opgeleid tot docent biologie en we wonen in een agrarische omgeving met veel mogelijkheden om aan huis iets moois te beginnen. Werken met mensen en met ons hoofd heeft ons altijd veel voldoening gegeven maar in onze 2e loopbaan gaan we terug naar onze basis: de natuur, de dieren en planten en de stilte.

Bezoek ons