+31 (0)6 38 22 14 55
Nav

Natuurlijk eet je escargots?

Natuurlijk eet je escargots? image

Natuurlijk kiezen we op de eerste plaats vanwege de smaak voor het eten van slakken!

Het eten van slakken heeft echter veel meer positieve kanten. Zeker als je kiest voor lokaal gekweekte slakken zoals je die bij ons aantreft. Onze slakken worden op natuurlijke wijze gekweekt en krijgen de tijd om te groeien. We respecteren hun natuurlijke leefwijze, voeren hen zelf gekweekte snijbiet en kruiden (zoals basilicum, tijm en rozemarijn) en gunnen hen hun winterrust. We hebben geen haast want dat hebben onze slakken ook niet! Slakken worden ook wel gezien als een van de alternatieven voor het eten van vlees. Zij bevatten immers veel eiwit, mineralen en aminozuren maar minder dan 1% aan vet. Daar komt bij dat de zogenaamde voedselconversie heel erg gunstig is. Om 1 kg consumptieklare slak te kweken hebben we slechts 1.8 kg voer nodig. Ter vergelijking: om 1kg consumptieklare krekel te kweken is 1.2 kg voer nodig. En schrik niet: om 1kg varkensvlees te kweken is 9,1 kg voer nodig, voor 1 kg rundsvlees zelfs 25 kg voer. Als je nu nog niet overtuigd bent van de slak als aantrekkelijk alternatief gooien we een laatste goede reden in de strijd. Het kweken van slakken kan zo goed als CO2 neutraal gebeuren; dus geen negatieve belasting voor de omgeving.

Alles bij elkaar opgeteld is de conclusie duidelijk: slakken zijn aan een opmars bezig. Het tempo waarin dat gebeurt ligt nog laag maar zal de komende jaren zeker omhoog gaan. De slak zelf blijft van ons de tijd krijgen. Maar het tempo waarin de consumptie ervan oploopt gaan we de komende jaren fors verhogen. Lever jij daar ook een bijdrage aan?

Tags: CO2 neutraal , gunstige voedselconversie , eiwitbom , natuurlijk gekweekt , smakelijke slak